בשדה רחב בעמק איילון אנחנו מגדלים גן ירק משולב ובו כ-100 סוגים שונים של ירקות ועשבי תיבול מיוחדים ואיכותיים, כולם בגידול אורגני, ללא שימוש בחומרי הדברה או דשנים כימיים.

מתוך רצון לחדש את החיבור בין אנשים, חקלאות וטבע, וכדי לאפשר את שגשוגה של חקלאות קטנה וידידותית לאדם ולסביבה, בחרנו ב”חקלאות בשיתוף הקהילה“. אנחנו מזמינים אתכם להצטרף לקהילת ח’ביזה – אתם “עושים מנוי” לסל שבועי של תוצרת מהשדה האורגני שלנו, ומקבלים בכל שבוע ארגז גדוש תוצרת טריה, טעימה ובריאה ישר מן השדה, המתגוונת עם עונות השנה.

באוקטובר 2003 נכנסנו לשדה בפעם הראשונה ומיד התאהבנו. קוצים בגובה אדם מילאו את החלקה, אבל אנחנו ידענו שזהו סימן לקרקע פורייה ולהבטחה גדולה. השדות שלנו, המונים כ-100 דונם, שוכנים במושב כפר בן-נון, השוכן על כביש לטרון-רמלה שבעמק איילון. חלק מהחלקות הן בתוך המושב, חבויות בין שורות הבתים ומציצות ביניהם בשובבות, אחרות משתרעות בנוחות במרחב שמאחורי שורת הבתים האחרונה. ברוב השדות שלנו גדלים הירקות בשטח פתוח, אך לצידם יש לנו גם בית רשת גבוה ורחב, ומספר מנהרות צמיחה, בהם אנחנו מגדלים גידולים שזקוקים ליתר הגנה ממזיקים או ממזג אויר קיצוני. לחלק מהחלקות ותק אורגני של למעלה מעשרים שנה, אחרות הפכו לאורגניות כשהצטרפו לח’ביזה, בחמש-עשר השנים האחרונות.

קהילת הלקוחות היא חלק בלתי נפרד מהחווה, וכל אחד ואחת יכולים להיות מעורבים לפי העדפתם: לאסוף את הארגז בשדה, להתעדכן ולהתחבר דרך העלון השבועי שלנו ולבוא ולבקר בחווה בימים הפתוחים.

אנחנו כבר ותיקים ומנוסים, ועדיין, בכל שנה אנחנו צומחים עוד קצת יחד עם השתילים בשדה, לומדים דברים חדשים, וכמותם, מתחדשים בכל עונה, משקיעים מאמץ, מרץ והרבה תקוות, כדי להגיע לתנובה יפה.

מי אנחנו?

אלון אפרתי

בוגר לימודי חקלאות בפקולטה ברחובות. עבד בדרום אפריקה בחוות פרמקולצ’ר והתמחה בגן ירק משולב. הצטרף לח’ביזה ממש בתחילת הדרך כעובד ומאז שנת 2004 מנהל את הגידול בשדות אצלנו.

בת-עמי שורק

למדה גננות עירונית ותואר שני ב”קהילות ברות קיימא”. עבדה בקליפורניה בחוות אורגניות הפועלות בקשר ישיר בין יצרן לצרכן. בסוף 2003 הקימה את “חֻ’בֵּיזָה”. מרכזת את קהילת הלקוחות שלנו.

הצוות הנפלא שלנו בח’ביזה בנוי מפסיפס של אנשים מסורים ומוכשרים, ישראלים ואחרים, צעירים ומבוגרים, עובדים בשכר ומתנדבים, בעלי נסיון ו”ירוקים” בתחום, שעובדים זה לצד זה כדי לשתול, לזרוע, להצמיח, לקטוף, לארוז ולהביא אליכם את ארגזי הירקות שלנו.

Top