ביום חמישי השבוע מתקיים היום הפתוח שלנו! הגעגוע נמתח מאז שנאלצנו לדחות אותו בחול המועד פסח, ועכשיו אנחנו ממש מחכים לראות אתכם.
בואו לבקר אותנו – ביום חמישי, אסרו חג שבועות, 1.6.2017, בין השעות 15:00-19:00.
ברוח החג – תהיה פינת יצירה בשיבולים,
ונכין פיתות על הסאג’.
יהיה שולחן ירקות וסלט לנשנושים ופטפוט,
ובבית האריזה תהיה מכירת ירקות, פירות ושאר מוצרים.
נצא לסיורים בשדה ההולך והופך קייצי לחלוטין – מדי שעה עגולה.
וכמובן – להקת הייזל היל הנפלאה תגיע להנעים את הזמן בניגונים בין 17:30-19:00.
כולנו כאן בח’ביזה נשמח מאוד לפגוש אתכם!
הוראות הגעה ליום הפתוח ולשוק התוצרת תוכלו למצוא כאן.
________________________________________
אם נבצר מכם להגיע ליום הפתוח, ואתם בירושלים ביום חמישי – אתם מוזמנים למפגש החלפת זרעים ירושלמי שמתקיים בחמישי הזה במוזיאון הטבע בירושלים. הנה הפרטים.
______________________________________________
הקרובים מביאים התאנים והענבים,
והרחוקים – מביאים גרוגרות וצמוקים.
והשור הולך לפניהם, וקרניו מצופות זהב, ועטרה של זית בראשו.
החליל מכה לפניהם – עד שמגיעים קרוב לירושלים.
הגיעו קרוב לירושלים – שלחו לפניהם, ועטרו את בכוריהם.
הפחות, הסגנים והגזברים יוצאים לקראתם.
לפי כבוד הנכנסים היו יוצאים.
וכל בעלי אמניות שבירושלים עומדים לפניהם ושואלין בשלומם:
“אחינו אנשי המקום פלוני, באתם לשלום!”
(משנה, ביכורים, ג,ג.)
בדרך כלל, כשאנחנו חושבים על ביכורים אנחנו מדמיינים הליכה נינוחה בין שורות העצים או הצמחים, קטיף מפה ומשם מראשית היבולים, צרירת הכל בטנא, ומשם הצטרפות לשיירת הביכורים החגיגית. ואכן, טקס הבאת הביכורים הוא מאורע חגיגי ומרשים במיוחד, אך דווקא משום כך, במקרים רבים הוא דווקא לא היה בסמוך לקטיף.
מי שהיה מגיע מקרוב היה כמובן שמח במאורע החגיגי, אך לרחוקים, לאנשי הפריפריה, זו היתה התרגשות מיוחדת ומאמץ נכבד ללכת בדרך הארוכה לירושלים, ולהביא את פרי גנם. כדי לכבד דווקא את הבאים מרחוק, ולאפשר להם להרגיש חשובים לא פחות, ואולי אף יותר, מנחת הביכורים היתה מקובלת ומעולה גם אם היו אלו פירות טריים, אותם יכלו להביא המתגוררים במרחק סביר, אך גם פירות מיובשים היו מצויינים.
לא היה צורך לארגן מסע במהירות, ולכן היה אפשר להשקיע בקישוט התהלוכה המכובדת העולה לירושלים. שור, חליל, עטרה של זית – כל אלה צעדו בדרך המפרכת בחום הקיץ (שהרי ביכורים מביאים בין שבועות לבין סוכות), ובסלים נחו להם בשלווה הגרוגרות (תאנים מיובשות), הצימוקים, התמרים, שמן הזית המשובח, הרימונים והתמרים.
לכבוד חג הביכורים, שנותן כבוד לתוצרת הטרייה ומתייחס באותה רצינות לשימור ואחסון התוצרת, ולכבוד הקיץ הבא עלינו לטובה וללהט – רצינו להזכיר לכם את מדריך אחסון הירקות שהכנו עבורכם. הנה הוא כאן לפניכם בקישור הזה, והוא נמצא גם באגף המתכונים שלנו, ובקרוב יהיה במקום נוח וזמין באתר המחודש שלנו (טליה ואנוכי עובדות עליו במרץ).
ובהמשך למקום שאנחנו נותנים לאחסון תוצרת, אנחנו מביאים היום בעלון הסבר מחכים ששלח לי הלל מעין חרוד, שמגדל זיתים ואוצר שמן זית. הלל כתב על שמירת איכות שמן הזית לאחר האצירה – כדאי לקרוא:
כמה מילים על איכות שמן זית בכלל ועל איכות שמן הזית האורגני עין חרוד בפרט:
המדד העיקרי לאיכות שמן זית עד היום הוא המדד של “חמיצות” שמבטא את אחוז חומצות השומן החופשיות שבשמן, זהו מדד שנמדד בקלות בבדיקות כימיות. הגבול העליון של חמיצות לצורך סיווג “כתית מעולה” הוא 0.8%. החמיצות של השמן משתנה ועולה עם הזמן, אבל תלויה במידה רבה בהקפדה על שמירת השמן. הכללים המרכזיים לשמירה נכונה על השמן הם: מניעת מגע עם אויר, למניעת התחמצנות. מניעת חדירת אור אל השמן ושמירה על טמפרטורה עד 20 מעלות צלסיוס. בנוסף, מומלץ להפריד את השמן מהמשקעים שנותרים בו לאחר עצירת השמן, שהם למעשה חלקיקים מוצקים של הזית.
כדי לשמור על איכות השמן האורגני שלנו ברמה הגבוהה ביותר, אנחנו נוקטים בפעולות הבאות:
גם אנחנו מצטרפים לברכתו של הלל, ומאחלים לכם חג ביכורים שמח ונעים. בואו לבקר אותנו ביום הפתוח שלנו בחמישי הזה, מזג האויר צפוי לעמוד לצידנו הפעם…
השבוע מתחיל חודש הרמאדן, נאחל למוחמד, עלי ומג’די חודש טוב וצום שיעבור בקלות, ובמזג אויר נעים יחסית.
ימים טובים,
אלון, בת-עמי, דרור, יוחאי וכל צוות ח’ביזה
__________________________________
איזה כיף שחג הביכורים מגיע בדיוק בזמן – עם התחדשות העונה ותחילת ירקות הקיץ, אליהם התגעגענו כל החורף… מבקרים-מבכרים בסלנו – פקוס ומלון, דלעת ערמונים ושעועית ירוקה, פטרוזיליה שורש (חורפית אבל ברוכה) ותפוחי אדמה ועגבניות משלנו מקטיפים ראשונים של סופאביב – חג שמח!
טיפ אחסון קטן: לפעמים המלפפונים מגיעים אליכם עם הפרח המיובש הצמוד עדיין לקצוות. כדאי להוציא את הפרח מהשקית או הקופסה בה אתם מאחסנים את המלפפונים – הוא עלול להירקב ולקלקל את המלפפונים.
מה השבוע בסל הביכורים שלנו?
יום שני: פטרוזיליה/נענע, מנגולד/תרד ניוזילנדי, חסה, מלפפון+פקוס, קישואים, עגבנייה/ עגבניות צ’רי, בצל יבש, תפו”א, גזר, בארגזים קטנים בלבד: שום.
ובסל הגדול תוספת של: שעועית ירוקה/פטרוזיליה שורש, כרישה, מלון, כרוב/דלעת ערמונים
יום רביעי: בצל יבש, קישואים, מלפפון/פקוס, עגבנייה/עגבניות צ’רי, גזר, חסה, פטרוזיליה, סלק, תפו”א, בארגזים קטנים בלבד: שום, תרד/מנגולד.
ובסל הגדול תוספת של: מלון /דלורית/דלעת ערמונים, כוסברה/נענע, כרישה, שעועית ירוקה, פטרוזיליה שורש.
יש אפשרות להוסיף לסל מוצרים נוספים של יצרנים קטנים: קמח, פירות, נבטים, דבש, קרקרים, תמרים, שקדים, חומוס, מזון פרוביוטי, פירות מיובשים ולדר, שמן זית, לחם שאור ומאפים, מיץ תפוחים, סיידר וריבות, סילאן וחטיפי בריאות וגם מוצרי מחלבת עיזים. תוכלו לקרוא על היצרנים השונים באתר שלנו. ולמלא את ההזמנה במערכת ההזמנות שלנו (בתנאי שאתם לקוחות שלנו כמובן)

- הזיתים נשלחים לבית הבד באותו יום שבו נמסקו והשמן מופק (נעצר) מהם באותו לילה.
- לאחר שהשמן מגיע אלינו מבית הבד, אנחנו משאירים אותו כשבועיים שלושה לשקיעת המשקעים שמרחפים בתוכו, ורק אז מעבירים את השמן הצלול למיכלים מיוחדים.
- השמן נשמר במיכלים “תמיד מלאים” שבהם מותקן מכסה פנימי הצף על השמן ואוטם כל אפשרות חדירת אויר.
- אנחנו שומרים את המכלים באולם ממוזג ששומר על הטמפרטורה הרצויה.
- בתהליך האריזה של השמן אנחנו מקפידים על ניקיון.
