פורים בשדה:
זוכרים את התחפושות המקוריות מז’אנר ה”חצי-חצי” או “גם וגם”? חצי שמש וחצי ירח, חצי גבר חצי אשה, חצי שחור חצי לבן, וכו… גם השדה שלנו, בצעד פורימי מחושב, מתחיל מצד אחד לעטות עליו בגדי קיץ, אבל לא פושט את מחלצות החורף המוכרות לכם. השבוע התחלנו בזריעות הקיץ רשמית, ולקישואי הבעל שנזרעו כבר לפני חודש נוספו קישואים בהשקיה, שעועית ירוקה, דלעת, חמניות ותירס. אולם במקביל אנחנו כמובן לא זונחים את גידולי החורף הנמצאים בשדה, כל סבב בשלב אחר, חלקם כבר נקטפים לסלים ואחרים רק נשתלו ונזרעו ועוברים בימים אלו עישוב ראשון שמשלב גם דילול נבטים לרווחים סבירים לצמיחה יפה. הסלק הגזר והצנוניות האחרונים להשנה עברו טיפול יופי שכזה השבוע.
התקופה הזו, המעורבבת, בה אנחנו זוכים לימים חמים וקרים לחילופין, זכורה לי כילדה בתחפושת עתקופה מבלבלת ותמיד מפתיעה: שנה אחת ירד שלג בפורים, בשנה שאחר כך כולם הזיעו בתחפושות חמות מדי… כנראה שהיפוכי מזג האויר ותעתועי הטמפרטורות מתאימות לאוירת הקרנבל המבלבלת והמתנדנדת תמיד: רגע אחד אתה כזה ובשני אחר, ולא מוכרחים להגדיר מה הוא מה, ומה עכשיו ומה אחר כך. הכל בסלט אחד גדול ומעורבב.
גם בשדה זה מורגש, בטמפרטורות המשתנות, בגשמים שמדי פעם עוד מבקרים, ובשלל המלאכות שעומדות לפנינו שכוללות מלאכות חורף וקיץ. בנוסף לשתילות וזריעות של חורף ושל קיץ אנחנו משתדלים להכין את שדנו לקראת הקיץ, וזה אומר נקיון איזורי השוליים, שבחורף מצמיחים עשביה פראית ובריאה ולקראת הקיץ אנחנו משתדלים לכסח כדי להמעיט בזרעי עשב. סככת השדה שלנו, שהיתה מוצבת עד כה בקצה הרחוק של השדה עברה לאיזור שבין שתי החלקות וכעת היא נגישה יותר ושימושית יותר. הסככה הזו, שהוקמה לפני כמעט ארבע שנים משלד מתכת ישן של סוכה מהקיבוץ, זכתה לחיזוקים ויישורים לאחר שעמדה בגבורה (ולעתים בקריסה חלקית) ברוחות וסערות במשך שלושה חורפים, וניצבת כרגע מחוזקת ואיתנה מתמיד במרכז השדה.
כיסויי האגריל החורפיים שכיסו ערוגות רבות במהלך החורף כדי להגן עליהן מפגעי ברד וקור מקופלות מן השדה, עוד מעט יבואו במקומם רשתות הצל שמאפיינות את הקיץ, ומשמשות להגנה מהשמש היוקדת, כמו גם מפגעי מזיקים שונים. הקרקע מחופית בפלסטיק כדי להקל את ההתמודדות עם עשביה ולשמור על הלחות בקרקע. הוא שאמרנו: תחפושת של ” חצי חורף-חצי קיץ”.
משבוע הבא אנחנו נמשיך לשלוח לכם שומים ירוקים, אלא שעם הזמן מתעבה ראשם. בחלק מערוגות השום מתחילה בעיית נמטודות וכדי להימנע מריסוסים מיותרים אנחנו פשוט מתחילים להוציא את השומים שנשלפים בקלות מן הקרקע, כלומר אלו שאחיזתם כבר רופפת משום שהנמטודות פגעו בשורשים המייצבים אותם באדמה. אתם מקבלים שום טרי, בעל ראש קטן ועדין, שאפשר לאכול אותו על עליו הירוקים וראשו הרך. אין צורך לקלף אותו כמעט וטעמו מיוחד מאוד, כדאי לנסות אותו חי, הוא הרבה פחות חריף מן השום הבוגר ושווה בהחלט טעימה.
ולכבוד פורים רציתי לשלוח אתכם גם לשני עלוני פורים קודמים שלנו,מלפני שנה וגם מלפני שנתיים, בהם השתטינו לכבוד החג. מקוה שזה יעלה חיוכים על הפנים, ויוסיף לשמחת החג,
חג שמח!
אלון, בת-עמי וצוות ח’ביזה
ומה השבוע במשלוח המנות?
יום שני:
עגבניות – השלמה , תפו”א – השלמה , מלפפונים – השלמה , גזר , חסה , פטרוזיליה , כרוב לבן , מנגולד – עלי סלק , צנוניות ,סלרי שורש – כדאי לנסות לאכול אותו חי בסלט , שמיר , לכבוד פורים – שקית עשבי תיבול ושקית תערובת עשבים לחליטה ( להכנת תה צמחים) – מהתבלינים של ליאורה פוקר (בעלת הבית שלנו).
ובסל הגדול תוספת של:
שומר , נענע , פלפל.
יום רביעי:
עגבניות – השלמה , תפו”א – השלמה , מלפפונים – השלמה , גזר , חסה , פטרוזיליה , אפונה , צנוניות, מנגולד – עלי סלק , סלרי שורש – כדאי לנסות לאכול אותו חי בסלט , כוסברה , לכבוד פורים – שקית עשבי תיבול ושקית תערובת עשבים לחליטה ( להכנת תה צמחים) – מהתבלינים של ליאורה פוקר (בעלת הבית שלנו).
ובסל הגדול תוספת של:
כרובית או כרוב , קלרבי , שומר
הצעות ומתכונים למשלוחי מנות מירקות הסל:
שלושה מתכוני כרוב כבוש מאתר Ynet
מרקחת גזר מאתר “על השולחן”
לחמניות גבינה ועשבי תיבול של לחם ארז
בורקס מנגולד של דודה ג’ויה מהבלוג של ענת סקילי
צנוניות כבושות של קובי בר